Obesiti atau Kegemukan

Obesiti Bukan Sahaja Akan Membawa Kepada Kematian, Tetapi Akan Menjadikan Sukar Untuk Resusitasi

Kadang-kadang ia mula mendengar beberapa cerita dari EMS responden pertama, dan mungkin itulah yang diperlukan untuk membantu menghilangkan diri tabiat yang membawa anda ke dalam bentuk yang anda sedang menemui diri anda.

Minggu lepas dalam kelas pensijilan CPR pengajar adalah sukarelawan EMS pertama responder dan akaunnya beberapa contoh bahawa dia telah menjadi sebahagian daripada adalah pembuka mata sebenar.

Salah satu manuver menyelamatkan nyawa yang kita diajar di dalam kelas adalah bagaimana untuk membantu mengabaikan objek dari kerongkong seseorang dengan menggunakan pelbagai mampatan dada dan perut. Bagi orang purata kaedah ini biasanya berkesan, tetapi apa yang berlaku apabila anda menghadapi orang yang berlebihan obes tercekik pada sesuatu?

Obesiti Bukan Sahaja Akan Membawa Kepada Kematian, Tetapi Akan Menjadikan Sukar Untuk Resusitasi

Bahagian yang menyedihkan cerita adalah bahawa orang purata mungkin tidak mempunyai lengan yang cukup lama untuk dapat melakukan mampatan yang diperlukan untuk membantu orang itu membersihkan cara udara mereka. Kemudian, jika mereka tidak dapat membantu membersihkan saluran udara, ia hanya masa sebelum individu gemuk keluar dan jatuh ke atas mungkin meletakkan Samaritan yang baik dalam bahaya yang merisikokan kecederaan lanjut kepada kedua-dua orang yang terlibat dalam keadaan itu.

Jika cerita itu tidak bergema dengan anda maka di sini adalah satu lagi.

Pertolongan cemas standard hanya dilengkapi dengan dua keping kain kasa yang boleh digunakan untuk membantu mewujudkan sling penstabilan badan untuk membantu menyokong lengan yang patah terhadap badan.

Bahagian kain kasa ini menjangkakan bagi orang yang rata-rata, apa yang berlaku apabila orang itu berlebihan berat badan berlebihan?

Pengajar kursus itu berkata bahawa terdapat keadaan di mana mereka terpaksa mengikat tiga keping kain kasa bersama-sama untuk membuat sling cukup besar untuk membantu menyokong lengan yang cedera.

Senarai sebab mengapa anda perlu mula melihat tabiat yang anda terus berkembang dengan pesat setiap hari bahawa anda tidak melakukan sesuatu untuk membantu membendung masalah obesiti anda.

Bagaimana responden pertama sepatutnya melakukan pemampatan dada tangan sahaja pada seseorang yang melebihi 300 paun?

Apabila berat badan anda naik risiko anda atas faktor kesihatan dalaman naik, tetapi begitu juga risiko faktor kesihatan luaran. Jika anda gemuk bersempadan dengan morbid maka ia akan menjadikannya lebih sukar bagi EMS responden pertama untuk menyelamatkan nyawa anda.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *