Obesiti atau Kegemukan

Siapa Lagi Mahu Metabolisme Lebih Cepat?

Apakah seseorang yang mempunyai metabolisme rendah kelihatan seperti? Letih, keletihan, berat badan berlebihan dan lesu. Dan dengan gejala-gejala ini, walaupun anda pergi pada kalori yang rendah, karbohat rendah, diet rendah lemak dengan atau tanpa bersenam, anda masih akan berjuang untuk mengurangkan berat badan. Jika anda merasa seperti anda boleh menaikkan berat badan hanya dengan melihat makanan, kemungkinan anda mempunyai metabolisme yang perlahan dan lembap. Apabila metabolisme anda bekerja dengan cara yang sepatutnya untuk bekerja, anda akan mengalami lonjakan dalam tahap tenaga anda, apa-apa moodiness atau kemurungan akan hilang, dan pemacu seks anda akan meningkat bersama-sama dengan motivasi dan semangat keseluruhan anda untuk hidup! Dan anda tidak hanya berasa lebih baik di dalamnya, anda kelihatan lebih baik secara fizikal juga! Kulit anda akan berseri dan rambut dan kuku anda akan kelihatan lebih sihat dan lebih muda. Seluruh sistem imun anda akan bertambah baik dan setiap aspek badan dan kehidupan anda akan meremajakan dan jangka masa sebenar hidup anda dilanjutkan.

Siapa Lagi Mahu Metabolisme Lebih Cepat?

Jika anda seorang yang mempunyai metabolisme yang rendah, anda mungkin lapar sepanjang masa. Bukan sahaja anda lapar sepanjang masa, tetapi juga kelaparan anda sangat sengit sehingga menyebabkan anda makan lebih banyak makanan daripada yang anda perlukan. Dan anda berasa kelaparan lebih banyak kali sehari daripada seseorang yang mempunyai metabolisme yang tinggi. Tetapi apa yang menyebabkan ini?

Kelenjar hypothalamus, kelenjar induk badan, menentukan kadar dan kelajuan metabolisme kita. Kelenjar ini mengawal kelaparan fisiologi dan metabolisme pada orang yang mempunyai berat badan berlebihan kerana ia tidak beroperasi bagaimana ia direka untuk. Sebab-sebab ia keluar dari wack banyak: tekanan, kekurangan air, kekurangan matahari, kekurangan bahan tambahan makanan, makanan yang diubahsuai secara genetik, ketoksikan logam berat, alahan, pemakanan yo-yo, penyaman udara, makanan gelombang mikro, genetik, sirap jagung fruktosa tinggi, kolon tersumbat, hati tersumbat, Candida overgrowth, ubat bukan preskripsi dan preskripsi, pop, pemanis tiruan, kosmetik dan krim

Sebab utama metabolisme anda tidak berfungsi dengan betul adalah kerana pengeluar makanan maksudnya membuat makanan yang menyebabkan anda sentiasa berasa lapar. Mereka menggunakan bahan kimia yang direka untuk mencetuskan kelenjar hypothalamus dengan meningkatkan kelaparan anda apabila anda makan. Mereka juga menggunakan bahan tambahan makanan untuk membuat ketagihan makanan. Pengeluar makanan bergantung kepada pinggang anda yang berkembang untuk membuat dompet mereka lebih lemak. Mereka mencipta makanan dengan tujuan semata-mata untuk membuat anda ketagih secara fizikal kepada makanan mereka. Syarikat makanan berada dalam perniagaan untuk membuat keuntungan – itu sahaja. Seorang rakan sekerja saya memberitahu saya tentang pengalamannya di makmal ahli kimia di mana dia melihat bagaimana syarikat makanan membuat makanan yang maksudnya merendahkan metabolisme anda, meningkatkan kelaparan anda dan membuat anda ketagih secara fizikal (sama seperti ubat) untuk makanan mereka, dan membuat anda mendapat berat badan.

Ia sama sekali tidak anda kesalahan bahawa anda gemuk! Pernahkah anda perasan berapa ramai kanak-kanak mempunyai alahan kacang? Ia gila! Tetapi ia hanya seperti ini di Amerika Utara – di mana-mana sahaja di dunia mempunyai alahan kacang seperti yang kita lakukan. Sebabnya adalah dengan cara kita memproses mereka, ia merosakkan segala-galanya. Perkara yang sama berlaku dengan makanan seharian seperti susu, mentega, roti, pasta dan keju. Makanan ini di Amerika Utara dijamin untuk menambah pound ke pinggang anda, tetapi ini makanan yang sama di negara-negara lain tidak (buat masa ini sekurang-kurangnya). Berapa ramai wanita perancis lemak yang anda lihat? Saya telah ke Perancis; mereka makan semua barangan yang baik dan tidak mendapat auns! Ia adalah semua bahan kimia buatan manusia, lemak trans, sirap jagung fruktosa tinggi, makanan yang diubahsuai secara genetik, pemanis tiruan dan hormon pertumbuhan yang disuntik ke dalam makanan kita yang membuat dan menjaga kita lemak.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *